Ekstrakt słodowy suchy ciemny Gozdawa 1 kg EBC 80

30,08 zł
Uniwersalny i naturalny dodatek do piw ciemnych, poprawiający "treściwość" piwa. 80 EBC
Ilość

  Polityka bezpieczeństwa

Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.

  Zasady dostawy

Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów

  Zasady zwrotu

Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów

Guarantee safe & secure checkout

Sproszkowany ekstrakt słodowy w odmianie: ciemny. Dodajemy go zamiast cukru lub glukozy przed pierwszą fermentacją warki piwnej. Zdecydowanie polepsza i wzbogaca smak i treść piwa. Ekstrakty z rodziny ciemnych polecamy do piw typu Porter, Stout, Dark Ale, Brown Ale itp.

Uwaga: ekstrakty sypkie są z reguły średnio 20% bardziej wydajne od ich płynnych odpowiedników, ponieważ nie zawierają wody).

EBC: 80

Sposób użycia
1. Należy wymieszać koncentrat piwa oraz 1 kg ekstraktu w 2 litrach gorącej wody, a następnie dopełnić do pojemności 23 litrów zimną wodą.
2. Nastaw dokładnie wymieszać, wsypać drożdże piwowarskie i całość pozostawić do rozpoczęcia fermentacji.
3. Po zakończonej fermentacji rozlać przefermentowaną brzeczkę do butelek, do każdej dodając na 0,5 litra ok. 4 g glukozy, polepszacza lub właśnie lub suchego ekstraktu słodowego.

Przygotowana w ten sposób warka będzie charakteryzowała się 100% pełnym słodowym smakiem i gęstą pianą!

 

Gozdawa
1810
991 Przedmioty

Opis

waga opakowania
1.05

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.