- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Drożdże gorzelnicze ALCOTEC 48 FRUIT & GRAIN 143g
8,05 zł
Turbo drożdże z podwójnym enzymem.
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Nowy produkt od wiodącego producenta drożdży! Firma ALCOTEC przygotowała unikalną kombinację enzymów oraz drożdży do owoców i ziaren. Fermentacja trwa zaledwie 36 godzin (14%) lub (20%) po czterech dniach! Po dodaniu dodatkowego cukru do zacieru, drożdże fermentują w trybie TURBO. Proces wydobywania owocowych aromatów przebiega dynamicznie i sprawnie! Dzięki porcji enzymów skrobia i pektyny są bardzo dobrze przetwarzane.
Sposób użycia: Dodać 15 litrów ciepłej (25 oC) wody do fermentatora, a następnie dodać ekstrakt owocowy lub słodowy, na przykład według własnej receptury i dodać wody do 25 litrów do temperatury 30 oC. Dodać zawartość saszetki. Skrobia w zacierze z ziarna, ziemniaków czy ryżu, musi koniecznie zostać przekształcona w cukier fermentowalny przed dodaniem drożdży! Następnie dodać gorącej wody i użyć enzymu alfa amylaza. Przed dodaniem zawartości saszetki, ostudzić.