15% czystego alkoholu w 3 dni!
Instrukcja na 25 litrów:
1. W plastikowym pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 6-6,5 kg cukru w 6 litrach przegotowanej, gorącej wody (objętość roztworu zwiększy się do 9,6 – 9,9 litra).
2. Uzupełnić zimną wodą do 25 l.
3. Ostudzić roztwór do temp. 30-35oC dodać drożdże Turbo i bardzo starannie wymieszać.
4. Zamontować rurkę fermentacyjną i poddać całość fermentacji w temperaturze 22-29oC
w ciągu 3 dni.
Przy nastawie 6,5 kg cukru otrzymuje się 15% czystego alkoholu.
Skład: drożdże gorzelnicze, pożywka mineralna, witamina B1.
Drożdże Turbo mogą być używane do fermentacji sacharozy, a także zacierów z jęczmienia, żyta, pszenicy, kukurydzy, ziemniaków oraz melasy.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 120 g
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą drożdże turbo.
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny min. 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.