Anyżówka jest polecana jest przy wzdęciach, niestrawności oraz nieżytach górnych dróg oddechowych.
Zawartość opakowania starcza na 2 litry alkoholu!
Sposób przyrządzania:
Zawartość opakowania zalać syropem sporządzonym z 2 litrów alkoholu (wódki) oraz 300g cukru. Następnie lekko podgotować pod przykryciem na małym ogniu. Przelać do słoja. Po 2-3 tygodniach przecedzić i przenieść w chłodne miejsce. Po 3-4 miesiącach zlać do butelek. Wódka ma swoisty smak i zapach. Pije się schłodzoną.
Skład: suszone zioła, przyprawy, owoce w różnych proporcjach.
Uwagi: Oferowana na tej aukcji zaprawka jest produktem całkowicie polskim. Surowce (suszone zioła, owoce, przyprawy) potrzebne do jej wyprodukowania zostały zebrane w ekologicznych gospodarstwach i obszarach leśnych w rejonie Puszczy Białowieskiej.