Nowy produkt od wiodącego producenta drożdży! Firma ALCOTEC przygotowała unikalną kombinację enzymów oraz drożdży do owoców i ziaren. Fermentacja trwa zaledwie 36 godzin (14%) lub (20%) po czterech dniach! Po dodaniu dodatkowego cukru do zacieru, drożdże fermentują w trybie TURBO. Proces wydobywania owocowych aromatów przebiega dynamicznie i sprawnie! Dzięki porcji enzymów skrobia i pektyny są bardzo dobrze przetwarzane.
Sposób użycia: Dodać 15 litrów ciepłej (25 oC) wody do fermentatora, a następnie dodać ekstrakt owocowy lub słodowy, na przykład według własnej receptury i dodać wody do 25 litrów do temperatury 30 oC. Dodać zawartość saszetki. Skrobia w zacierze z ziarna, ziemniaków czy ryżu, musi koniecznie zostać przekształcona w cukier fermentowalny przed dodaniem drożdży! Następnie dodać gorącej wody i użyć enzymu alfa amylaza. Przed dodaniem zawartości saszetki, ostudzić.