Coobra AMG (gluko-amylaza) enzym scukrzający 25ml - 1 - Gorzelnictwo i destylacja

Coobra AMG (gluko-amylaza) enzym scukrzający 25ml

Gluko - Amylaza jest to enzym gorzelniczy, który scukrzy skrobię.

7,00 zł
Brutto

Skuteczny enzym do scukrzania skrobi. Skrobia wcześniej powinna być wysoko-temperaturowo upłynniona za pomocą alfa-amylazy.


Przepis: zawartość buteleczki 25ml dodajemy do roztworu zawierającego ok. 6,5kg upłynnionej skrobi w temperaturze. 600C. Całość pozostawiamy do samoczynnego schłodzenia do najlepiej 300C. Przez ten czas upłynniona skrobia się scukrzy i będzie gotowa do dodania drożdży i fermentacji.

Optymalne pH 4–5
Skład: Amyloglukosidas (gluko-amylaza) roztwór wodny
Zawartość: 25 ml, wystarczy na ok. 6,5kg skrobi

945 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.