Gozdawa 1410 to specjalna kompozycja drożdży gorzelniczych przeznaczona na 100L nastawu!
Przefermentują 25kg cukru w 5/6 dni, zapewniając alkoholizację zacieru do 20%!
Gozdawa 1410 to nie tylko wysoka moc droży, ale również jakość, gwarantująca wyjątkowo czysty nastaw bez nieprzyjemnego zapachu i smaku.
Składniki: drożdże, składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy - 390g netto.
Przygotowanie: 25kg cukru bardzo dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie, przelej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do 100L. Temperatura nastawu powinna wynosić 26/27 oC. Wsyp mieszankę bezpośrednio do nastawu i dalej delikatnie mieszaj przez 2 minuty.
Uwaga: ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta. W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.