Drożdże gorzelnicze Turbo na 100L nastawu, w tym 25kg cukru. Gwarancja szybkiej i czystej fermentacja w 5/7 dni.
Produkt stanowi połączenie aktywnych, wysoko alkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną pożywką - fermentacja przebiega burzliwie.
Przepis na 100 litrów nastawu: w naczyniu fermentacyjnym rozpuść 25 kg cukru (sacharozy) lub 28 kg glukozy spożywczej krystalicznej w 40 L gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 60 L zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temp. 30-35°C wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temp. 25-28°C w ciągu 5-7 dni. Dla najlepszego efektu polecamy wyklarować nastaw.
Prezentowane drożdże charakteryzują się wysoką aktywnością fermentacyjną - wydajna produkcja alkoholu przy niskim plonie biomasy.
Składniki produktu: drożdże gorzelnicze, sole mineralne, aminokwasy, witamina B1.
Symbol produktu: 403300
Masa netto: 340g