Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Chipsy dębowe średnio opiekane - medium toasted:
Płatki średnio opiekane są odpowiedzialne za podniesienie ogólnego charakteru, aromatu i bukietu (szczególnie 'karmel' + 'toffee'). Ponadto wzmagają kolor oraz podkreślają owocowość win, a także dodają aromaty drzewne i ziemiste.
W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki lekko opiekane.
Ogólne wiadomości:
Chipsy dębowe, oferowane na tej aukcji, są sprowadzane od największego w Europie francuskiego producenta płatków dębowych. Wytwarzane są z najlepszych gatunków francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie - Quercus sessiflora oraz Quercus robur - prosto z francuskich lasów.
Sposób użycia:
Korzystanie z chipsów dębowych jest niezwykle proste! Dodajemy je w ilości 2 do 4g na 1 litr wina / destylatu w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego „postarzenia” (nadania charakteru) na okres 3 - 8 tygodni. Płatki dębowe można wykorzystać do win, destylatów, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają one lekko złotawy kolor i znacznie zmniejszają niechciane zapachy w mocniejszych alkoholach domowej roboty.
Płatki średnio opiekane są odpowiedzialne za podniesienie ogólnego charakteru, aromatu i bukietu (szczególnie 'karmel' + 'toffee'). Ponadto wzmagają kolor oraz podkreślają owocowość win, a także dodają aromaty drzewne i ziemiste.
W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki lekko opiekane.
Ogólne wiadomości:
Chipsy dębowe, oferowane na tej aukcji, są sprowadzane od największego w Europie francuskiego producenta płatków dębowych. Wytwarzane są z najlepszych gatunków francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie - Quercus sessiflora oraz Quercus robur - prosto z francuskich lasów.
- Przed procesem produkcji drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
- Sposób przygotowania płatków odwzorowuje nam rodzaje beczek używanych do przechowywania czy leżakowania win jak również i innych alkoholi.
Sposób użycia:
Korzystanie z chipsów dębowych jest niezwykle proste! Dodajemy je w ilości 2 do 4g na 1 litr wina / destylatu w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego „postarzenia” (nadania charakteru) na okres 3 - 8 tygodni. Płatki dębowe można wykorzystać do win, destylatów, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają one lekko złotawy kolor i znacznie zmniejszają niechciane zapachy w mocniejszych alkoholach domowej roboty.
921 Przedmioty
No reviews