Drożdże gorzelniane Alcotec Vodka Star to kompozycja, która pozwoli nam uzyskać wyjątkowo delikatny i łagodny w smaku oraz przyjemny w zapachu alkohol, bez zbędnych i niechcianych produktów fermentacji:
* przefermentują 6kg cukru w 5-6 dni,
* uzyskamy zacier o mocy ok. 14%.
* przefermentują 8kg cukru w ok. 10 dni,
* uzyskamy zacier o mocy ok. 18%.
Instrukcja:
* rozpuścić 6kg cukru w 21l ciepłej wody.
* po ostudzeniu do około 30°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
* czas fermentacji: 5-6 dni.
* wydajność: ok. 14% alkoholu z 6kg cukru
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 66g netto.
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, nie musisz czekać, zamówienia do klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku!!