Drożdże gorzelnicze Alcotec Whisky do zboża  enzym GA - 1 - Gorzelnictwo i destylacja

Drożdże gorzelnicze Alcotec Whisky do zboża enzym GA

Profesjonalne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych, itp. + enzym gluko-amylaza
11,50 zł
Brutto

Aktywne drożdże gorzelnicze Whisky Single Strain to profesjonalne drożdże do zacierów zbożowych.

Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie. Drożdże zawierają dodatek enzymów Amylazy - GA - Glukoamylazy. Są to przemysłowe enzymy, których zadaniem jest rozkład niefermentowanej skrobi do dobrze fermentującej glukozy.

 

Jeżeli masz zboże np.:
- jęczmień
- żyto
- pszenżyto
- kukurydza
- pszenica
- ryż
- kasze wszelkiej maści
- ziemniaki
- lub po prostu skrobię

to trafiłeś idealnie - drożdże Alcotec Whisky szybko i skutecznie przerobią je w mocny zacier nadający się do gotowania na gatunkową wódkę zbożową!

Opakowanie na 25-30L nastawu.

Obrazek

Instrukcja:
Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać Fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia). Warto dodać 2-3 kg cukru celem podniesienia alkoholizacji nastawu.

Najlepszy efekty uzyskujemy przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmien czy żyto warto zakiełkować - robimy to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosypujemy drożdże i zalewamy do 25 - 30 L.

Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chciałby przygotować sobie: Bourbon, Whisky czy wódkę zbożową. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru.

69 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.