Esencja smakowa Anisette Anyżówka 20ml - 1 - Gorzelnictwo i destylacja

Esencja smakowa Anisette Anyżówka 20ml

Zawartość buteleczki na wystarcza 0,75l alkoholu.
7,50 zł
Brutto

Esencja - dobierka do alkoholu, zawartość buteleczki starcza na 0,75l alkoholu.

Zaprawka w pełni oddaje oryginalny smak, kolor oraz zapach aromatycznego likieru - nalewki smakowej na bazie anyżu. Najlepiej spożywać czystą. Anyżówka jest słodkim likierem o dominującym zapachu i smaku anyżku, w oryginale bezbarwna. Podobna do sambuki, ouzo, pastisu, araku czy raki. Zazwyczaj zawartość alkoholu nie przekracza 25%.

Sposób przygotowania:
zawartość buteleczki z esencją wlać do butelki 0,75L i dodać 210 g cukru (jeżeli nie chcesz iść w kierunku likieru, tylko czystej wódki, dodaj jedynie 30 g cukru celem zharmonizowania smaku). Następnie uzupełnić do pełna alkoholem 25-30% (wódka, spirytus, destylat - według uznania). Wymieszać i pozostawić na 24h (aby ułatwić sobie rozpuszczenie cukru, wlej go razem z alkoholem do blendera lub miksera i mieszaj 3 minuty).

Przygotowany alkohol śmiało możesz pozostawić w barku na kilka miesięcy i dłużej - nic nie straci ze swojej jakości.

Obrazek

Seria: The Original Prestige
Producent: Gert Strand AB - Prestige
Kraj pochodzenia: Szwecja
Zawartość buteleczki: 20 ml

Obrazek

Kilka słów o marce Prestige:
Szwedzi są prawdziwymi mistrzami, jak chodzi o produkcję zaprawek smakowych. Lata doświadczeń pozwoliły opracować im takie naturalne metody przygotowywania esencji, w których bazując na ekstraktach i wyciągach ekologicznych z ziół i owoców nie stosują chemii wcale lub dodają jej niezbędne minimum! Odpowiednie proporcje użytych składników pozwalają zachować maksimum świeżości i trwałości przygotowanych napitków. Zaprawki Prestige są produkowane w milionach sztuk i możemy je znaleźć w barach i gorzelniach na całym świecie.

Obrazek

29 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.