Drożdże gorzelnicze SpiritFerm Extreme 8kg
SpiritFermInstrukcja:
* rozpuścić 8 kg cukru w gorącej wodzie i dopełnić do 25L nastawu.
* po ostudzeniu do około 22-25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 25°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
* czas fermentacji: 3-4 dni.
* wydajność: ok. 18-20% alkoholu.
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 145 g netto (151 g z opakowaniem).
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Data ważności: wysyłamy produkty z najdłuższymi datami ważności na rynku, nawet do 2-4 lat, w zależności od asortymentu. Sprzedajemy ten towar od dawna, mamy regularne dostawy bezpośrednio od producenta co 2-3 tygodnie! Dostajesz od nas pełną gwarancję świeżości i jakości!
Waga brutto: 151 g
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku.
Chcesz szybko dostać produkt do domu - KUP U NAS !!