Drożdże gorzelnicze SpiritFerm 24h
SpiritFermDrożdże aktywne SpiritFerm Turbo24h przefermentują 6kg cukru w 24 godziny.
Jeżeli śpieszy Ci się na imieniny, a czasu coraz mniej - to na pewno rozsądny wybór! :-)
Instrukcja:
* rozpuścić 6kg cukru w 21L ciepłej wody.
* po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny min. 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Waga brutto: 203 g
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku.
Chcesz szybko dostać produkt do domu - KUP U NAS !!