Drożdże gorzelnicze T Vodka Star - 1 - Gorzelnictwo i destylacja

Drożdże gorzelnicze T Vodka Star

T Vodka Star to zestaw, w którym używany jest szczególny rodzaj drożdży zmniejszający ilość niepożądanych ubocznych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest delikatny i łagodny w smaku oraz zapachu.
10,50 zł
Brutto

T Vodka Star to mieszanka, w której używany jest szczególny rodzaj drożdży zmniejszający ilość niepożądanych ubocznych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest delikatny i łagodny w smaku oraz zapachu.


* przefermentują 6kg cukru w  5-6 dni,
* uzyskamy zacier o mocy ok. 14%.


* przefermentują 8kg cukru w  ok. 10 dni,
* uzyskamy zacier o mocy ok. 18%.



Instrukcja:
* rozpuścić 6kg cukru w 21L wody (wysoka temperatura wody dla ułatwienia rozpuszczenia cukru).
* po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość saszetki drożdży i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
* mocna je łączyć w duże nastawy, 1 torebka na każde 25l nastawu.
* czas fermentacji: 3-7 dni przy zachowaniu zaleceń producenta cd. proporcji woda - cukier - drożdże.

Obrazek

Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.

Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny min. 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.

Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.

9627 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.