Chipsy - płatki dębowe mocno opiekane, są one przeznaczone są do aromatyzowania destylatów, win, winiaków, miodów pitnych, nalewek i wódek.
Płatki dębowe produkowane są z najlepszych odmian francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur), prosto z francuskich lasów.
Nadają trunkowi wyjątkowo charakterystyczny aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy. Po dodaniu chipsów dębowych do destylatu powstaje oryginalna dębówka - przepiękny smak, zapach, aromat, kolor.
Zalecaną dawką jest ok. 4 g na 1 L nastawu w procesie fermentacji lub w celu starzenia wina .
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku.
Chcesz szybko dostać produkt do domu - KUP U NAS !!