Grzałka umożliwia utrzymanie stałej, najbardziej korzystnej temperatury fermentacji w nastawie, zapewniając idealne warunki do jego przemiany, a tym samym doskonały efekt końcowy.
Jest to szczególnie istotne wówczas, gdy proces fermentacji przebiega w chłodnych pomieszczeniach lub istnieje prawdopodobieństwo znacznego obniżenia się temperatury otoczenia, w którym znajduje się nastaw. Dzięki prezentowanej grzałce można bez trudu podnieść temperaturę o 12-18°C i utrzymać ją na poziomie 20-27°C, czyli na optymalnym poziomie niezbędnym przy wyrobie domowych trunków.
Sposób użycia grzałki jest bardzo prosty - należy zanurzyć ją w pojemniku fermentacyjnym i podłączyć do stałego źródła prądu. Po uzyskaniu pożądanej temperatury wyłączyć i wyjąć z pojemnika.
Szerokość produktu: 2.0cm
Głębokość produktu: 2.0cm
Wysokość produktu: 31.0cm