Solidny wykonany ze stali nierdzewnej termometr do kontroli temperatury pieczenia różnego rodzaju mięs. Idealną temperaturę pieczenia wskazuje specjalna precyzyjna podziałka. Doskonale nadaję się do pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny jagnięciny oraz wołowiny.
Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. Aby uniknąć zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie.
Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 100°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
Symbol: 100200
Szerokość produktu: 4.0cm
Głębokość produktu: 4.0cm
Wysokość produktu: 14.0cm
UWAGA:
Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.