Do pasztetu - mieszanka ziół i przypraw - 1 - Przyprawy i zioła

Do pasztetu - mieszanka ziół i przypraw

Mieszanka ziół do pasztetu
3,60 zł
Brutto

Przysmak babci Czesławy - zioła do pasztetu to wspaniała mieszanka ziół podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów.

Idealna do wykorzystania w przepisie na 2 keksówki pysznego pasztetu drobiowego:


Składniki:
- 0,75 kg udek z kurczaka,
- 0,75 kg udźca z indyka,
- 0,5 kg wątróbek drobiowych,
- 4 jaja,
- 1 marchew, 1 pietruszka, 10 dag suszonych grzybów, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, 2 cebule,
- 125 ml śmietany 36%,
- odrobina oleju do smażenia,
- do przygotowania formy: masło, bułka tarta.

Mięso, grzyby i warzywa wkładamy do rondla i zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu do miękkości Odstawiamy do ostygnięcia. Pokrojoną w krążki cebulę szklimy na oleju i dodajemy oczyszczone wątróbki. Smażymy razem przez kilka minut. Wytrybowane mięsa miksujemy wraz z wątróbką, warzywami i grzybami lub mielimy trzykrotnie przez maszynkę. Do masy wbijamy jaja, dodajemy śmietanę i mieszankę ziołową Przysmak Babci Czesławy. Solimy wedle uznania. Dla wzbogacenia smaku możemy dolać kieliszek koniaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wkładamy masę mięsną i dobrze ugniatamy łyżką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180oC.
Podajemy z żurawiną, chrzanem, grzybkami marynowanymi, śliwkami lub gruszkami w occie.
Ilość mieszanki ziołowej należy dodać wedle własnych upodobań smakowych.


Symbol: 310006

Szerokość produktu: 7.0cm
Głębokość produktu: 4.0cm
Wysokość produktu: 17.0cm


974 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.