Peklosól z ziołami - Pekla 67g

Peklosól z ziołami - Pekla 67g

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.
4,50 zł
Brutto

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.

Dzięki peklowaniu mięso pozostaje apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła gwarantują doskonały smak.

Dawkowanie: 67g na 2 kg mięsa.

Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Możesz dodać 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).


Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Symbol: 410012.   

955 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.