Saletra z mieszanką ziół i przypraw do kiełbas dojrzewających - wędzonych.
Metoda peklowania pozwala zachować apetyczny kolor i przyjemny aromat mięsa, stabilizując je mikrobiologicznie.
Dodatkowo, zawarte w mieszance zioła i przyprawy nadadzą domowych wyrobom niepowtarzalnego smaku i zapachu.
Przepis na wędzoną kiełbasę dojrzewającą na opakowaniu - 2kg mięsa.
Składniki: sól kamienna niejodowana — chlorek sodu (NaCl), mieszanka ziół i przypraw (jałowiec, czerwona papryka słodka, pieprz czarny, chilli, czosnek, majeranek, gałka muszkatołowa, ziele angielskie), azotan potasu (E252), substancja antyzbrylająca: A-hydroksywęglan magnezu (E504ii) / B-ditlenek krzemu (E551).
Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.
Symbol produktu: 410015