Pekla do kiełbasy dojrzewającej - na 2kg mięsa - 1 - Przyprawy i zioła

Pekla do kiełbasy dojrzewającej - na 2kg mięsa

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.
3,50 zł
Brutto

Saletra z mieszanką ziół i przypraw do kiełbas dojrzewających - wędzonych.

Metoda peklowania pozwala zachować apetyczny kolor i przyjemny aromat mięsa, stabilizując je mikrobiologicznie.

Dodatkowo, zawarte w mieszance zioła i przyprawy nadadzą domowych wyrobom niepowtarzalnego smaku i zapachu.

Przepis na wędzoną kiełbasę dojrzewającą na opakowaniu - 2kg mięsa.

Składniki: sól kamienna niejodowana — chlorek sodu (NaCl), mieszanka ziół i przypraw (jałowiec, czerwona papryka słodka, pieprz czarny, chilli, czosnek, majeranek, gałka muszkatołowa, ziele angielskie), azotan potasu (E252), substancja antyzbrylająca: A-hydroksywęglan magnezu (E504ii) / B-ditlenek krzemu (E551).

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Symbol produktu: 410015

 

1000 Przedmioty
No reviews

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.