Peklosól 25 kg - 1 - Wędliniarstwo

Peklosól 25 kg

Zakład Przetwórstwa Solnego

Sól peklowa 25kg.

Darmową wysyłkę powyżej 30kg pokrywamy w postaci 1 szt paczki. Wszystko powyżej doliczamy do rachunku.

39,00 zł
Brutto

Oferujemy do sprzedaży worek 25 kg peklosoli polskiej produkcji, służy ona do sporządzenia zalewy solankowej, a także nastrzykiwania mięsa i nacierania go na sucho.

Solić i peklować możemy każdy rodzaj mięsa rzeźnego (najczęściej mięso wieprzowe).

Peklowanie nawiązuje do bodaj najstarszego sposobu konserwowania żywności to jest za pomocą soli. Proces ten całkowicie zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, co przekłada się na oddalenie zagrożenie wystąpienia jadu kiełbasianego. Kolejnym istotnym zadaniem peklowania jest uszlachetnienie mięsa poprzez nadanie mu odpowiedniego smaku, aromatu i barwy (dodaje różowy koloru i pikantny posmak).

Uwaga: peklosól nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.


Peklosól zapakowana jest w szczelne opakowania.

Dawkowanie:

peklowanie na sucho: 1,8 - 2kg /100kg mięsa

peklowanie na mokro: 0,8 - 1kg /10l wody.

Producent: CIECH Soda Polska S.A.


 

Skład:

Azotynowa sól peklująca:
Chlorek sodu (NaCl): min. 99,3%,
Azotyn Sodu (NaNO2): 0,5-0,6%.

 

Dawkowanie:

peklowanie na sucho: 1,8 - 2kg /100kg mięsa

peklowanie na mokro: 0,8 - 1kg /10l wody.

 

Producent: Zakład Przetwórstwa Solnego mgr. inż. Aleksandra Topolska.

992 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.