Zestaw: szynkowar 0,8kg + termometr + 20x worki.
Szynkowar to naczynie przeznaczone do przygotowywania domowych mięs i aromatycznych wędlin.
Przy jednorazowym napełnieniu można w nim przygotować do 0,8kg mięsa, np. klasycznej szynki, mielonki, czy rolady z warzywami, grzybami, suszonymi owocami. Przykładowe przepisy znajdują się w zestawie.
Sposób użycia: przyrządzone mięso należy umieścić w szynkowarze, szczelnie zamknąć pokrywę, a następnie włożyć do drugiego garnka z wodą. Całość nagrzewa się w delikatnie wrzącej "kąpieli" wodnej w czasie od jednej, do trzech godzin, zależnie od przepisu i rodzaju mięsa.
Przygotowane w ten sposób mięso nie ma bezpośredniego kontaktu z wodą, dzięki czemu pozostaje kruche, delikatne i soczyste. Jednocześnie zachowuje wszelkie walory smakowe i odżywcze.
Zalety szynkowaru:
- bardzo prosta obsługa i łatwość przygotowywania potraw na bazie mięsa,
- zachowanie wartości smakowych i odżywczych domowych wyrobów,
- temperatura ogrzewanego mięsa może być kontrolowana na bieżąco, dzięki termometrowi w pokrywie,
- produkt został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, a jego wymiary pozwalają przygotować jednorazowo porcję mięsa dla jednej lub dwóch osób na dwa dni.
Wymiary produktu:
- szerokość: 12cm
- głębokość: 12cm
- wysokość: 13cm
Tarcza w tym modelu została zaprojektowana specjalnie pod kątem szynkowaru 0,8kg. Również długość sondy idealnie odpowiada jego rozmiarom.
W zestawie znajduje się osłona sondy, która zapewni bezpieczne użytkowanie i przechowywanie termometru.
Dane techniczne termometru:
- zakres pomiaru: od 0 do 120°C
- średnica tarczy: 5,3 cm
- długość sondy: 9 cm
Ostatnim elementem zestawu są woreczki foliowe - 16x23 cm, 20 sztuk w opakowaniu.
Ich wymiar doskonale pasuje do szynkowaru 0,8kg.
Stosowanie woreczków znacznie ułatwia i usprawnia zarówno proces wkładania mięsa do pojemnika, jak i wyjmowania gotowego wyrobu.
Produkt dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Grubość folii: 0,04 mm.