Środek klarujący do tzw. win trudnych

Środek klarujący do tzw. win trudnych

Klar-zyme - preparat enzymatyczny o podwójnym zastosowaniu.
6,40 zł
Brutto

Preparat enzymatyczny mający podwójne zastosowanie:

- do klarowania tzw. trudnych win, śliwkowych, dyniowych, bananowych (dodany po zakończonej fermentacji)

- ułatwia uzyskanie soku ze śliwek, dyni, bananów (dodany przed właściwą fermentacją)

 

Klarowanie wina trwa od 5 do 7 dni. Tłoczenie soku ok. 24 godzin.

 

Sposób użycia:

- rozcieńczyć preparat wodą w stosunku 1:10,

- dodać roztwór do moszczu lub wina,

- całość dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 7 dni (klarowanie wina) lub 24 godziny (pozyskanie soku),

- preparat działa najskuteczniej w temperaturze 30-35°C i przy pH 4,5.

949 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.