Regulator kwasowości do moszczów

Regulator kwasowości do moszczów

Regulator kwasowości jest mieszaniną głównie kwasów – jabłkowego i cytrynowego - identycznie jak w naturalnych owocach. Ma on za zadanie dokwasić moszcz, ustabilizować barwę i wzbogacić bukiet.
3,20 zł
Brutto

Regulator kwasowości jest mieszaniną trzech kwasów – winowego, jabłkowego i cytrynowego - identycznie jak w naturalnych owocach. Ma on za zadanie dokwasić moszcz, ustabilizować barwę i wzbogacić bukiet wina. Powszechnie używany również do miodów pitnych.

Waga netto: 15 g.
Producent: Biowin

Sposób użycia:
Zadaną porcję regulatora dodać do moszczu lub wina (w zależności od ich kwasowości) w ilości od 5 do 15 g na 10 L. Idealny do Doskonały do moszczów z truskawek, gruszek, aronii, głogu, dzikiej róży, zbóż i miodów.

Produkt posiada atest PZH dopuszczający go użytku spożywczego.


852 Przedmioty
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.