Nie wymagają wstępnego namnażania - wymieszaj w wodzie i po 20 minutach wklej do balonu!
Drożdże winiarskie fermentujące w temperaturze 15 - 30°C.
Mają średnie wymagania w stosunku do źródła azotu.
Drożdże te gwarantują szybką i pełną fermentację, tolerancja na alkohol 13%. Ten poziom tolerancji na alkohol umożliwi nam uzyskanie win dojrzałych, zarówno wytrawnych, półwytrawnych, a nawet półsłodkich, bez niebezpieczeństwa dalszej fermentacji w butelkach.
Dzięki zastosowaniu tego typu drożdży winnych uzyskamy wino zrównoważone, wyraźnie łagodne, o zdecydowanej nucie owocowej.
Odpowiednie do win białych, różowych i czerwonych - opakowanie wystarczy do przygotowania 30l wina.
Waga netto: 7g.
Instrukcja przygotowania:
Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do 35°C wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.
Data ważności: wysyłamy produkty z możliwie najdłuższymi datami ważności. Sprzedajemy ten towar od dawna, mamy regularne dostawy od producenta (co 2-3 tygodnie)! Dostajesz od nas pełną gwarancję świeżość!