Peklosól z ziołami - Pekla 67g

3,66 zł
Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.
Ilość

  Polityka bezpieczeństwa

Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.

  Zasady dostawy

Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów

  Zasady zwrotu

Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów

Guarantee safe & secure checkout

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.

Dzięki peklowaniu mięso pozostaje apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła gwarantują doskonały smak.

Dawkowanie: 67g na 2 kg mięsa.

Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Możesz dodać 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).


Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Symbol: 410012.   

947 Przedmioty

Opis

waga opakowania
0.07

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Sklep internetowy, z którego korzystasz używa plików cookies. Więcej informacji na polityka prywatności.