Antyspieniacz - Agent M10 - 32ml
Środek zapobiegający powstawaniu piany.
Wino własnej produkcji smakuje wyjątkowo, nie tylko dlatego, że jest wykonane samodzielnie. Wino domowe jest tworzone z uwzględnieniem osobistych preferencji. Uzyskanie bogatego w smaku wina ułatwią enzymy. Enzymy to związki, które występują zarówno u roślin, jak i zwierząt, a ich zadaniem jest katalizowanie i kierowanie określonymi procesami przemiany materii. Enzymy są różne, a każdy z nich ma inne przeznaczenie. Owoce, z których powstaje wino posiadają swoje własne enzymy, jednak jest ich za mało, aby w pełni wydobyć z owoców cały potencjał. Doświadczeni winiarze stosują dodatkowe enzymy, które np. pozwalają na intensywniejszy wypływ soku, zmniejszają ryzyko oksydacji, ułatwiają scukrzanie skrobi, wspomagają klarowanie win o wysokiej zawartości pektyn, a także w pewnym stopniu ułatwiają fermentację. Dodatkowe enzymy pomogą uzyskać wino o jeszcze lepszym smaku i głębszym aromacie. Przydadzą się szczególnie tam, gdzie istnieje potrzeba dokładniejszego oczyszczenia moszczu przed fermentacją.
Etykiety na wino to definitywna podstawa dla każdego miłośnika tematu. Często decydują one nawet o cenie trunku, powodując, że staje się on kolekcjonerski. Są one także wyjątkowo funkcjonalne, ponieważ odkładając butelkę na leżakowanie, możecie zapisywać daty, dodatki i wykorzystane surowce. W ten sposób zadbacie o porządek w swojej prywatnej winnicy i zawsze będziecie wiedzieli, po jakie wino sięgacie.
Jakie etykiety na wino wybrać?
Potrzebne etykiety na nalewki, bimber, wódkę lub piwo? Dostępne są one w pozostałych kategoriach naszego sklepu. Oferujemy zarówno zabawne wzory, klasyczne motywy, jak i grafiki nawiązujące do popularnych i znanych trunków. Pamiętajcie, że stawiając butelkę na stole, nie tylko możecie oczarować gości jej zawartością, ale także pomysłowym designem, warto więc zadbać o odpowiednie etykiety na wino.
Jest 7 produktów.
Środek zapobiegający powstawaniu piany.
Środek zapobiegający powstawaniu piany.
Alfa - Amylaza jest to enzym upłynniający skrobię.
Gluko - Amylaza jest to enzym gorzelniczy, który scukrzy skrobię.