Skuteczny enzym do scukrzania skrobi. Skrobia wcześniej powinna być wysoko-temperaturowo upłynniona za pomocą alfa-amylazy.
Przepis: zawartość buteleczki 25ml dodajemy do roztworu zawierającego ok. 6,5kg upłynnionej skrobi w temperaturze. 600C. Całość pozostawiamy do samoczynnego schłodzenia do najlepiej 300C. Przez ten czas upłynniona skrobia się scukrzy i będzie gotowa do dodania drożdży i fermentacji.
Optymalne pH 4–5 Skład: Amyloglukosidas (gluko-amylaza) roztwór wodny Zawartość: 25 ml, wystarczy na ok. 6,5kg skrobi
Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców.
Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców.