- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Płatki chipsy akacjowe - akacja 1000 g
89,43 zł
500g - płatków akacjowych o średnim stopniu opalenia.
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Ogólne wiadomości:
Chipsy z akacji (łac. Robinia pseudoacacia), oferowane na tej aukcji, są sprowadzane od największego w Europie francuskiego producenta płatków drzewnych (Arobois). Wytwarzane są z najlepszego gatunku drzewa akacjowego prosto z francuskich lasów.
Przed procesem produkcji drewno jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
Sposób użycia:
Korzystanie z chipsów jest niezwykle proste! Dodajemy je w ilości 2 do 5g na 1 litr wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego „postarzenia” (nadania charakteru) na okres ~~ 4 tygodni. Płatki można wykorzystać do win (szczególnie białych), destylatów, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają one ciemno złotawy kolor i znacznie zmniejszają niechciane zapachy w mocniejszych alkoholach domowej roboty.
Charakterystyka:
Płatki akacjowe wzmagają świeżość i owocowość wina, w porównaniu do płatków dębowych oddają mniej tanin.
Jak chodzi o alkohole mocne doskonale nadają się do wyrobu alkoholi z charakterystycznym smakiem: koniaków, whisky, starek czy bourbonów. Ze względu na ich moc, na tych chipsach pożądany efekt uzyskiwany jest szybko.