- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Pirosiarczyn potasu - 1000 g
39,84 zł
Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji. Opakowanie zawiera 1000 g krystalicznego pirosiarczynu sodu.
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Pirosiarczyn to środek powszechnie używany w winiarstwie do konserwowania i stabilizowania (tzw. siarkowanie) win, moszczy, miodów pitnych czy soków. Posiada także właściwości odkażające i sterylizujące, zapobiega rozwojowi bakterii i pleśni.
Waga netto: 1000 g.
Sposób użycia:
* Stabilizacja moszczu: Ilość: 5-8 g na 100 litrów.
Cel: zapobiegnięcie rozwoju dzikich drożdży i bakterii, które mogą mieć negatywny wpływ na wino.
* Stabilizacja młodego wina: Ilość: 6-10 g na 100 litrów.
Cel: zatrzymanie dalszej fermentacji (zabicie drożdży); wykonywane najczęściej po zakończeniu fermentacji, najczęściej po pierwszym obciągu znad osadu.
* Konserwowanie przed zabutelkowaniem: Ilość: 6-10 g na 100 litrów.
Cel: stabilizacja mikrobiologiczna oraz zakonserwowanie wina przed różnego rodzaju zakażeniami; pomocne przeciwko utlenianiu wina; zasiarkowanie na tym etapie wydłuża czas przechowywania wina w butelce.
* Dezynfekcja sprzętu: Ilość: 20-30 g na 1 litr (roztwór 2-3%).
Cel: odkażenie i sterylizacja wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego (balony, butelki, pojemniki, myjki, mieszadła, korki, wężyki itd); chcesz mieć dobre i mogące leżakować wino - przygotowuj je w czystych i odkażonych warunkach; roztwór pirosiarczynu do odkażania sprzętu najlepiej przygotować tuż przed jego użyciem, ponieważ jest nietrwały i po przepłukaniu nie nadaje się później do ponownego użycia; dezynfekują przede wszystkim opary - dlatego odkażając butelki lub balony warto wlać do nich roztwór i zamknąć szczelnie na 5-15 minut; uwaga! nie należy wdychać oparów pirosiarczynu!
Inne nazwy: E224
Wzór sumaryczny: K2S2O5
Produkt posiada wszelkie wymagane badania oraz atest dopuszczające do użytku spożywczego.
Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczynu sodu.
Pirosiarczyn kupowany w naszym sklepie to produkt trwały. Jest on świeży, suchy oraz przechowywany w chłodnych, sterylnych warunkach. Pakujemy go w szczelne strunowe torebki, aby w czasie transportu nie chłonął wilgoci oraz zachował w pełni swe właściwości. Kupując u nas masz pewność, że otrzymujesz 100% pełnowartościowy produkt - w razie pytań lub wątpliwości napisz, zadzwoń lub spotkaj się z nami osobiście.
Uwaga: Na naszych aukcjach dostępne są opakowania: 10g, 50g, 500g. Im większe opakowanie, tym bardziej atrakcyjna cena. Zapraszamy do zapoznania się z nasza ofertą pirosiarczynów.
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, nie musisz czekać, zamówienia do klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku!!