- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Miodomierz
16,26 zł
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
- Do czwórniaków, trójniaków i dwójniaków – areometr do nastawiania domowych miodów pitnych z naniesionymi na skali zakresami stężenia cukru odpowiednimi do poszczególnych rodzajów brzeczek piwnych.
- Duży zakres pomiarowy – miodomierz wyskalowany jest w stopniach Blg. Posiada największy, dostępny na rynku zakres pomiarowy od 20 do 50°Blg.
- Czytelna skala – miodomierz ma widoczną, barwną skalę, która ułatwia odczyt stężenia cukru w badanym nastawie.
- Wygodna probówka w zestawie – do przyrządu pomiarowego dołączona jest szklana probówka, dzięki czemu w łatwy sposób dokonasz pomiaru
- Prosty w użyciu – pomiar przy użyciu areometru dokonywany jest w sposób bezpośredni, co sprawia, że jest on łatwy w obsłudze.
Miodomierz to urządzenie niezbędne przy nastawianiu miodów pitnych. Ten areometr do pomiaru stężenia cukru, wyskalowany został w stopniach Ballinga.
Zakres pomiarowy miodomierza: 20 -50°Blg. To jedyny na rynku cukromierz do miodów posiadający skalę aż do 50°Blg.
Udogodnieniem przyrządu są barwne zakresy stężeń cukru odpowiednie do nastawiania poszczególnych rodzajów miodów pitnych:
39-47°Blg – dwójniak;
28-33°Blg – trójniak;
20-25°Blg – czwórniak.
Dzięki urządzeniu możliwe jest również obliczenie potencjalnej zawartości alkoholu w gotowym miodzie pitnym (12-18%).
W zestawie:
- pływaka (areometru) z naniesioną skalą 20-50°Blg
- szklana probówka
- instrukcja obsługi.
Sposób użycia:
Badany roztwór w chwili pomiaru powinien mieć temp. 20°C. Probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowaną brzeczką miodową. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna, ani ścianek probówki. Odczytu dokonuje się wg wskazań menisku górnego.
2390
99 Przedmioty