- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Płatki dębowe francuskie - średnio opiekane 1000 g
85,37 zł
Płatki dębowe produkowane są z najlepszych odmian francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur), prosto z francuskich lasów.
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Chipsy dębowe średnio opiekane - medium toasted:
Płatki średnio opiekane są odpowiedzialne za podniesienie ogólnego charakteru, aromatu i bukietu (szczególnie 'karmel' + 'toffee'). Ponadto wzmagają kolor oraz podkreślają owocowość win, a także dodają aromaty drzewne i ziemiste.
W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki lekko opiekane.
Ogólne wiadomości:
Chipsy dębowe, oferowane na tej aukcji, są sprowadzane od największego w Europie francuskiego producenta płatków dębowych. Wytwarzane są z najlepszych gatunków francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie - Quercus sessiflora oraz Quercus robur - prosto z francuskich lasów.
- Przed procesem produkcji drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
- Sposób przygotowania płatków odwzorowuje nam rodzaje beczek używanych do przechowywania czy leżakowania win jak również i innych alkoholi.
Sposób użycia:
Korzystanie z chipsów dębowych jest niezwykle proste! Dodajemy je w ilości 2 do 4g na 1 litr wina / destylatu w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego „postarzenia” (nadania charakteru) na okres 3 - 8 tygodni. Płatki dębowe można wykorzystać do win, destylatów, miodów pitnych, nalewek i wódek. Nadają one lekko złotawy kolor i znacznie zmniejszają niechciane zapachy w mocniejszych alkoholach domowej roboty.