- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Zrębki wędzarnicze - dąb - 450g
6,91 zł
Zrębki 100% drewno dębowe.
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Zrębki 100% drewno dębu. Idealne do grillowania oraz wędzenia. Dzięki nim nasze potrawy zyskają rewelacyjny aromat i smak, a także złocistobrązowy kolor i posmak z wyczuwalną nutą karmelu i goryczki.
Pochodzą z naturalnego drewna dębu z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków konserwujących i impregnujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną dla wędzenia zawartością wody – poniżej 11%.
Waga netto: 450g
Sposób użycia:
Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć ok. 2-centymetrową warstwę zrębków – nie warto kłaść bezpośrednio na palenisku, gdyż od razu uległyby spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą zaraz po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania – w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięs, 10-30 min.
Wędzenie: w zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, zrębki kładziemy na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, gdyż natychmiast uległyby spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.