Jelita wieprzowe naturalne 28/30mm - 15m
Jelita naturalne wieprzowe o kalibracji 28/30mm.
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas - do parzenia, wędzenia - również na zimno. Pozwala na samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonych lub parzonych wędlin takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Parametry:
Wytrzymałość termiczna: 100°C.
Opakowanie jednost.: 4mb (±5%).
Średnica: 55mm.
Sposób użycia:
- przed napełnieniem moczyć osłonkę przez 15min. w temp. 20°C (±5) w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody).
- ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.
Parzenie: max. temp. 75°C, wędzenie: 90°C, obróbka zimnym dymem: max. 40°C.
Posiada atest PZH
Symbol: 310301
Szerokość produktu: 5.0cm
Głębokość produktu: 5.0cm
Wysokość produktu: 9.0cm.