- Cydr Domowy addremove
-
Gorzelnictwo i destylacja
addremove
- Piwo domowe addremove
-
Wino domowe
addremove
- Mierniki do alkoholi
- Etykiety na butelki
- Enzymy
- Środki do dezynfekcji
- Pojemniki fermentacyjne i akcesoria
- Wino domowe\Butelki i kapturki termokurczliwe
- Sitka i lejki
- Balony
- Zlewanie i ściąganie
- Butelki i kapturki termokurczliwe
- Korkownice do wina
- Drożdże winiarskieaddremove
- Filtrowanie wina
- Nalewaki i inne akcesoria
- Tanina
- Prasy do owoców
- Szampan
- Kwasomierze
- Zioła i esencje do wina
- Środki wspomagające fermentację
- Zestawy winiarskie
- Wine-Kity
- Grzałki
- Wyroby addremove
- Przetwory addremove
- Przyprawy i zioła addremove
- Szkło addremove
- Inne addremove
Drożdże gorzelnicze Super T3
9,35 zł
Drożdże gorzelniane Super T3 to wyjątkowy zamiennik słynnych drożdży spod znaku Coobra.
* przefermentują 6kg cukru w 3 dni, uzyskamy zacier ok. 15%
* przefermentują 7kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier ok. 17%
Polityka bezpieczeństwa
Korzystamy tylko z sprawdzonych firm które obsługują płatności.
Zasady dostawy
Zapewniamy szybką i bezpieczną wysyłkę swoich towarów
Zasady zwrotu
Uczciwy proces zwrotów i reklamacji produktów
Guarantee safe & secure checkout
Drożdże gorzelniane Super T3 to wyjątkowy zamiennik słynnych drożdży spod znaku Coobra. Znajdują się w nim silne i wyjątkowo szybkie szczepy:
* przefermentują 6kg cukru w 3 dni, uzyskamy zacier ok. 15%
* przefermentują 7kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier ok. 17%
Instrukcja:
* rozpuścić 6 lub 7 kg (w zależności od tego, jak mocny zacier chcemy uzyskać) cukru w 21L ciepłej wody.
* po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
* czas fermentacji: 3-5 dni.
* wydajność: ok. 15-17% alkoholu (z 6-7kg cukru)
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 130 g netto
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny min. 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Opakowanie drożdży zawiera wszelkie niezbędne ilości pożywek, witamin i mikroelementów - nie ma potrzeby dodawać żadnych innych polepszaczy. Po ustaniu pracy nastawu zalecamy skorzystanie ze środków klarujących np. Turbo Klar 24h lub bentonit oraz z gorzelniczego węgla aktywnego. Posiadamy w sprzedaży tuby filtracyjne do węgla.