Drożdże Coobra 7 to mieszanka silnych i szybkich szczepów drożdży:
* przefermentują 6kg cukru w 3 dni, uzyskamy zacier 14% LUB
* przefermentują 7kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier 16%,
Instrukcja:
* rozpuścić 6 lub 7 kg (w zależności od tego, jak mocny zacier chcemy uzyskać) cukru w 21l ciepłej wody.
* po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
* temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 25°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
* czas fermentacji: 3 dni (z 6kg cukru) lub 5 dni (z 7kg cukru).
* wydajność: ok. 14% alkoholu (z 6kg cukru) lub 16% alkoholu (z 7kg cukru)
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy - 124g netto.
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 21 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, w żadnym wypadku niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Opakowanie drożdży zawiera już wszelkie niezbędne ilości pożywek, witamin i mikroelementów - nie ma potrzeby mieszania z nastawami żadnych innych dodatków. Zalecamy jedynie po ustaniu pracy nastawu korzystanie ze środków klarujących dostępnych w naszym e-sklepie.
WAŻNE: wszystkie produkty posiadamy na magazynie, nie musisz czekać, zamówienia do klientów wysyłamy na bieżąco, codziennie od poniedziałku do piątku!!